5. joulukuuta 2012

Pannarin pikkuleivät

2 kananmunaa
2dl kaurahiutaleita
200gr jauhelihaa


Vähemmän on enemmän, eikä Pannari halua tehdä monimutkaisia pikkuleipiä koska siitä menisi pääkoppa aivan solmuun. 

Ainekset sekoitetaan mieluiten iloisen värisessä kulhossa - mutta jos sellaista ei löydy, myös tavallisen värinen kulho kelpaa - ja muotoillaan sitten halutun mallisiksi pikkuleiviksi. Pannari teki sydämen, luun ja joulukuusen. Ja tietysti ystävälleen Oravuudelle ympyräkeksejä. Oravuus pitää palloista ja ympyrät ovat palloja jotka ovat menneet littanaksi.


Pikkuleivät laitetaan sopivan lämpöiseen uuniin sopivan mittaiseksi ajaksi. Me laitoimme uuniin asteita 150 ja annoimme herkkujen lymytä siellä semmoiset viitisentoista minuuttia. Pikkuleipien valmistumista on hyvä tarkkailla silmä kovana, mutta nenää ei kannata laittaa uuniin. Se palaa ja sitten se on tosi pipi. Muistakaa siis tarkkailla sopivan etäisyyden päästä. 

Pannari mikä tämä on?

Pannari kertoi ystävälleen Oravuudelle, että se oli ympyräkeksi ja se oli tarkoitettu Oravuuden syötäväksi. Tuumasta toimeen!

Herkkua!

Pannari ahkeroi vielä toisenkin pellillisen pikkuleipiä, tosin tällä kertaa pieniä palleroita hauskojen kuvioiden sijaan. Laitoimme ne pöydälle jäähtymään ennen testimaistamista, mutta kuinkas sitten kävikään...

Pannarin pikkuleivät - niin hyviä, etteivät pysy lautasella viittä minuuttia. Mitähän mieltä tontut tästä ovat, Pannari hyvä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti